Obrazovanje
U NAZOČNOSTI PREDSTAVNIKA VLADE POTPISAN UGOVOR O DONACIJI
Mesna industrija Gavrilović darovala zgradu za Srednju školu Petrinja
objavljeno: 20. siječnja 2021.
Napisao:

U nazočnosti potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića i ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovana Fuchsa danas su Ugovor o darivanju kojim je  Mesna industrija Gavrilović d.o.o. Srednjoj školi Petrinja donirala zgradu za novu školu te pripadajuće zemljište za buduće igralište i sportsku dvoranu, potpisali Georg Gavrilović, predsjednik Uprave MI Gavrilović i Milan Orlić, ravnatelj SŠ Petrinja.

Mesna industrija Gavrilović već ranije je s predstavnicima Srednje škole Petrinja, potpisala  Ugovor o donaciji objekta i pripadajućeg zemljišta Gavrilovićeve škole. Uz zgradu škole, površine 2400 m2, darovano je  i dvorište površine veće od 8000 m2, a na kojem će se izgraditi igralište, parkirališta te ostale infrastrukture buduće Petrinjske srednje škole.

Tu donaciju obećao je predsjednik Uprave MI Gavrilović, Georg Gavrilović ml., a koji je petog siječnja, prilikom posjeta premijera Andreja Plenkovića tvornici kazao da će Gavrilovićevu školu donirati Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Sisačko-moslavačkoj Županiji, a u svrhu što brže normalizacije života u Petrinji. Time će se, kazao je tada,  omogućiti nastavak kvalitetnog obrazovanja Petrinjskim školarcima. Dosadašnja zgrada Srednje škole Petrinja uništena je potresom i nakon pregleda struke, proglašena je neuporabljivom.

Na tu Gavrilovićevu inicijativu i poziv, odmah je reagirao ravnatelj Srednje škole Petrinja Milan Orlić te  angažmanom osigurao protokole i u kratkom roku skupio sve potrebne suglasnosti, kako bi se Ugovor o donaciji što prije realizirao.

Srednja škola Petrinja i mesna industrija Gavrilović imaju dugogodišnju, uspješnu suradnju kroz podupiranje niza projekata usmjerenih na postizanje što kvalitetnijih uvjeta rada u školskim učionicama i stručnim praktikumima. Uz donaciju školske zgrade, Gavrilović će opremiti informatičku učionicu Srednje škole Petrinja te nabavkom potrebne kompjuterske opreme osigurati da učenici srednje škole imaju uvjete za stjecanje informatičkih znanja i vještina.​

Oznake: