PIŠITE NAM

Poštovani čitatelji,

krenuli smo početkom studenoga 2020. godine, tako da je hrvatska Internet scena bogatija za još jedan portal koji se bavi obrazovanjem, što mu nagovještava i naziv SVE ZA PET.

Portal SVE ZA PET će se posvetiti  vijestima, temama, savjetima i mišljenjima stručnjaka koji mogu pomoći kako roditeljima tako i njihovim školarcima, ali i učiteljima i nastavnicima, posebice danas kada je značaj obrazovanja ispred svega.

Naša je namjera i u ovim vremenima kada se nastava organizira pod pritiskom kako bolesti tako i psihoze ‘corone’, pomoći korisnim primjerima, savjetima, angažiranim tekstovima koja nude rješenja i tako dodatno senzibilizirati javnost za važnost odgoja, obrazovanja i zaštite zdravlja djece. Naš start je ujedno i poziv svima Vama da pomognete primjerima dobre prakse koji će svima koji za njih ne znaju omogućiti da ih i sami primjenjuju.

Pozivamo Vas da nam pišete, ukažete na ‘male lumene’, odnosno darovitu djecu, na kojima će jednog dana, prvenstveno počivati razvoj našeg društva, ali isto tako da nam pišu nastavnici koji su u svojim razrednim odjeljenjima odradili projekte koji su prepoznati i nose eTwining oznake kvalitete. Možda to drugi ne znaju.

Želja je da stalno inzistiramo na poticanju darovite djece i da pomognete u njihovom identificiranje, a jednako tako, namjera je poticati i promovirati obrazovanje djece s teškoćama u razvoju. Samo boljim informiranjem stalo nam je da svi skupa i primjerima i idejama odgovorimo na što više pitanja koja još uvijek neke muče, a vi ste slične probleme već riješili.

Mi smo portal koji nudi prostor suradnje za sve kojima je obrazovanje njihove djece na prvom mjestu, jer samo obrazovanjem primjerenom brzim promjenama 21. stoljeća, možemo poboljšati  kvalitetu života učenika svih uzrasta  i njihovih obitelji.

Inzistirat ćemo na važnosti obrazovanja prilagođenog različitim skupinama djece i njihovim mogućnostima, ali i zaštiti zdravlja, prevenciji bolesti ovisnosti i pretilosti, te prevenciji nasilja među djecom i mladima. Javite nam se s Vašim idejama, recite nam što biste čitali, ako ne znate odgovor na problem s kojim se susrećete mi ćemo ga potražiti za vas.

Sve za pet je nova platforma koja će nuditi informacije i rješenja, a naš je poziv upućen kako učiteljima, nastavnicima, profesorima tako i roditeljima te školarcima, jer zaslužili smo imati djecu za 5!

Uspjet ćemo [znamo to!] samo je potrebno da se naš zbroj malih napora stalno ponavlja. Da stalno želimo da su nam djeca na prvom mjestu.

Irena Kustura