Obrazovanje
SUTRA DODJELA NAGRADE „LUKA RITZ“ ZA PROMICANJE TOLERANCIJE I ŠKOLE BEZ NASILJA
Lauerati Magdalena Žužić i David Mrđanov
objavljeno: 10. lipnja 2021.
Napisao:

Dobitnici Godišnje nagrade „Luka Ritz“ za promicanje tolerancije i škole bez nasilja u školskoj godini 2020./2021. u kategoriji osnovnih škola je Magdalena Žužić, učenica 8.a razreda Osnovne škole Glina iz Gline. U kategoriji srednjih škola nagrada odlazi u ruke Davida Mrđanova, učenika 4.d razreda Ekonomske škole Vukovar iz Vukovara.

Svečana dodjela nagrade „Luka Ritz“ održat će se u petak 11. lipnja u u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. 

Nagrada se sastoji se od skulpture, posebnog priznanja u obliku povelje i jednogodišnje stipendije u iznosu od 1.000,00 kn mjesečno za jednu učenicu/učenika osnovne škole i jednu učenicu/učenika srednje škole. Škola koju pohađaju učenici, dobitnici Godišnje nagrade, također dobiva posebno priznanje.

Dobitnici posebnih priznanja za školsku godinu 2020./2021. su:

▶️  Adam Ivanušec, učenik 5.d. razreda Osnovne škole kralja Tomislava iz Našica

▶️ Željko Oršoš, učenik 3. razreda Srednje škole s pravom javnosti u Maruševcu

▶️ Katarina Kušt, učenica 3.e razreda Srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje, Zagreb.

Nagrade i posebna priznanja dobitnicima će uručiti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs ipredsjednica Povjerenstva za dodjelu Nagrade „Luka Ritz“ gđa Suzana Ritz.

Luka Ritz po kojem nagrada nosi ime rođen je u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu. Bio je pred polaganjem mature u srednjoj Grafičkoj školi. Na žalost maturu nikada nije položio jer je  1. lipnja 2008.  u kasnim večernjim satima brutalno  pretučen na zagrebačkom Mostu slobode, kraj Bundeka. Od zadobivenih ozljeda, umro je nekoliko dana kasnije, 12. lipnja 2008.

Oznake: