Aktualno
NAKON OBJAVE REZULTATA DRŽAVNE MATURE
Maturantima Eugenu Bošnjaku i Davoru Mareniću nagrade Soljačić i Sakač
objavljeno: 21. srpnja 2021.
Napisao:

Nakon što je utvrđeno da je na državnoj maturi ostvario najbolje rezultate na ispitima iz matematike koji je riješio sto posto kao i test iz fizike, a iz hrvatskoj jezika 88 posto Eugen Bošnjak, učenik zagrebačke Petnaeste gimnazije osvojio je Nagradu Soljačić u iznosu od 5 tisuća američkih dolara.

Nagradu će mu u petak 23. srpnja u 11 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja zajednički uručiti utemeljitelj nagrade, naš svjetski poznati znanstvenih Marin Soljačić i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Nagradu Sakač, za najbolje riješeni test iz informatike u iznosu od 5 tisuća eura osvojio je Davor Marenić, učenik Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine. Budući je više učenika imalo sto posto riješen ispit iz informatike, presudila je riješenost testa iz matematike. Davor Marenić test iz matematike riješio je 95 posto. I njemu će nagradu uručiti njezin utemeljitelj i jedan od doajena hrvatske informatike Boris Sakač i ministar Radovan Fuchs.

Uz to će i ministarstvo znanosti i obrazovanja nagraditi maturante koji su postigli najbolje rezultate na ovogodišnjoj državnoj maturi. Novčanim iznosom od 2500 kuna bit će nagrađen 21 učenik koji je ostvario najbolji postotak na obveznim ispitima državne mature na A razini. Novčani nagradu dobit će i dvadeset učenika strukovnih škola koji su barem jedan ispit riješili 100 posto.

Oznake: