Znanost
„TESLA I MI – TIM“
Vratiti Teslina postignuća u svakodnevni život
objavljeno: 7. studenoga 2020.
Napisao:

Sporazum o odgojnoj, obrazovnoj, stručnoj, tehničkoj i znanstveno-istraživačkoj suradnji na realizaciji projekta “Tesla i mi – TIM”  međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” potpisan je prošlog tjedna.

Cilj projekta je promoviranje ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces (poduzetni STEAM) a inicijator je grad Gospić i udruga Poduzetni.
Potpisivanjem sporazuma započinje taj međunarodni obrazovni projekt kojem je cilj promoviranja ostavštine Nikole Tesle te uvođenje inovacija u obrazovni proces. Sporazum je simbolično potpisan  u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.

Inicijatori projekta, Grad Gospić i Udruga Poduzetni, organiziraju ljetni Međunarodni kamp za mlade s tehničkom i poduzetničkom idejom za kolovoz 2021. godine pod nazivom „Tesla i mi – TIM“/“Tesla and Us – TAU“. Međunarodni kamp namijenjen je prvenstveno djeci, učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz STEAM područja i poduzetništva.

U projekt su se uključili i  Tehničko veleučilište u Zagrebu, Europska poslovna škola Zagreb, Institut za obrazovanje za poduzetništvo, 1. tehnička škola Nikola Tesla i Privatna gimnazija i ekonomska škola Katarina Zrinski.

Prvi korak u pokretanju projekta je potpisivanje sporazuma s obrazovnim partnerima te okupljanje pokrovitelja projekta koji je zaključen danas upravo u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Pod sloganom „Tesline inovacije – svjetske inspiracije” obrazovni partneri su potpisali sporazum koji započinje odgojna, obrazovnna i stručna, tehnička i znanstvenoistraživačka suradnja na realizaciji projekta.

Želja je pokretača projekta – Udruge Poduzetni i Grada Gospića da se u sklopu međunarodnog kampa  inovativnim radionicama doprinese razvoju kreativnosti, odgovornosti, te tehničkih i poduzetničkih  kompetencija mladih. Žele također vratiti svijest o Teslinim postignućima u naš svakdonevni život kroz poticanje razvoja ideja, kreativnosti, kritičkog razmišljanja, poduzetništva, suradnje i timskog rada.

Oznake: