Uncategorized
PRIOPĆENJE SINDIKATA „PREPOROD“ NA PODMETANJE DEZIFICIJENSA U BOCU ZA PIĆE U ZADARSKOJ ŠKOLI ZA PRIMJENJENU UMJETNOST I DIZAJN
Pokušaj trovanja na radnom mjestu
objavljeno: 10. lipnja 2021.
Napisao:

Na slučaj koji se dogodio u zadarskoj Školi primjenjene umjetnosti i dizajna,  kada su učenici profesorici u njezinu bocu s vodom ulili dezinficijens koji je ona popila nakon čega je morala zatražiti liječničku pomoć, priopćenjem je reagirao  Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu „Preporod“.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Pokušaj trovanja na njenom radnom mjestu kolegice iz zadarske Škole primijenjene umjetnosti i dizajna  koja se srećom uspjela izvući bez težih posljedica po njezino zdravlje – suočava nas opet  s pitanjem sigurnosti naših škola.

Zaštita sviju onih koji u školama rade ili se u njima školuju nije ni prije ove pandemije bila zadovoljavajuća. Nakon što se, zahvaljujući dvogodišnjem školovanju u izvanrednim okolnostima, dramatično povećao broj učenika sklonih neželjenom ponašanju, potrebna nam je, uz sustavno provođenu edukaciju, temeljita rekonstrukcija postojećeg sustava pedagoških mjera kako bi one postale efikasno sredstvo odvraćanja od različitih oblika neprimjerenog ponašanja.

Sindikat Preporod od policije očekuje žurno pronalaženje počinitelja, od škole primjereno kažnjavanje odgovornih, a od prosvjetne vlasti  iznalaženja rješenja koja će spriječiti svaku vrstu nasilničkog ponašanja u školi. Ukoliko bilo koja od  spomenutih strana efikasno ne reagira na ugrožavanje zdravlja i života zadarske nastavnice,  ne treba sumnjati da će   se i trovanje ubuduće zaživjeti među oblicima  nasilničkog ponašanja naših učenika“ kaže se u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Sindikata „Preporod“ Željko Stipić.

Kao što je poznato incident se dogodio u četvrtak, a prema pisanju portala057 policija je provela istragu svih relevantnih okolnosti za daljnju obradu. Ravnateljica Škole primjenjene umjetnosti i dizajna  Marjana Bakmaz za krivca je najavila najoštriju kaznu.     

Oznake: