Obrazovanje
TURIZAM I OBRAZOVANJE
Klesarska škola u Pučišću turistička je atrakcija otoka Brača
objavljeno: 21. travnja 2022.
Napisao:

Klesarska škola u Pučišćima na otoku Braču i ove je godine vrata svoje radionice, prepune prekrasnih kamenih eksponata, otvorila turistima. Kao što se na fotografijama vidi niti kiša bračke goste nije omela da se zapute do Pučišća i tamo vide kakve čarolije učenici Klesarske škole rade u kamenu.

Mnogi posjetitelji ostaju zatečeni ljepotom i originalnošću škole, koja je jedna od rijetkih tog tipa u Europi.

Školu u dva programa pohađa pedesetak đaka, koji dolaze ne samo s Brača, nego i drugih mjesta širom Hrvatske. Po kišnom danu stručni voditelj turistima je bio nastavnik Siniša Martinić Cezar, a u ljetno vrijeme domaćini turistima bit će učenici kojima je to prilika da uče i zarade kako bi mogli kupiti opremu koja im je potrebna za praktični rad u školi.

U posjetu školi bili su i, kako u školi kažu, počasni gosti, učenici iz Grubišnog Polja i učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića iz Zagreba.

Ako je suditi po predsezoni i turistička sezona će za otok Brač i najpoznatiju bračku školu biti bogata. A što to turiste privlači u Pučišća i Klesarsku školu možete pogledati i na našim slikama. [Fotografije: Facebook | Klesarska škola, Pučišća ]

Oznake: