Obrazovanje
BROJ UČENIKA ZARAŽENIH COVIDOM RASTE IZ TJEDNA U TJEDAN
Sljedećeg četvrtka i petka nastava online za sve učenike
objavljeno: 26. listopada 2021.
Napisao:

Zbog činjenice da iz tjedna u tjedan drastično raste broj učenika pozitivnih na covid 19 ministarstvo znanosti i obrazovanja odlučilo je da se nakon dvodnevnih jesenskih praznika uz blagdan Svih svetih, iduća dva dana, četvrtak i petak nastava održava online za sve učenike u Hrvatskoj. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković pozvao je još jednom građane koji se nisu cijepili da to učine što prije, a zanimljivo je da i među prosvjetnim djelatnicima ima visok postotak onih koji se nisu cijepili.

Prema dostupnim podacima i učitelji i nastavnici prate opće stanje u populaciji kad je riječ o cijepljenju tako da ih procijepljeno tek nešto više od pola.

Zanimljivo je također da na društvenim mrežama ogorčeni roditelji, od kojih mnogi ne znaju kako će se organizirati budući su djeca dva dodatna dana kući, a oni rade, tvrde da uvođenje online nastave nakon Svih svetih nije zbog učenika, koji ionako uglavnom imaju blage ili nikakve simptome korone, nego zbog njihovih učitelja.

Poznato je tako da gotovo četvrtina zaraženih dolazi iz obrazovnog sustava, riječ je uglavnom o učenicima kojih je zaraženo gotovo četiri tisuće, a u samoizolaciji zbog rizičnih kontakata ih je više od deset tisuća. U ukupnom broju zaraženih koronom udio učenika je gotovo 23 posto.

Najveći udio pozitivnih učenika od ukupno zaraženih je u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji – više od 30 posto, a najmanji u Ličko-senjskoj – nešto više od 12 posto i  Virovitičko-podravskoj županiji  – nešto manje od 14 posto.

Oznake: