Obrazovanje
NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI ODGOJNO-OBRAZOVNI RADNICI U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.
Fuchs: Najbolji moraju ostati u sustavu obrazovanja
objavljeno: 5. listopada 2021.
Napisao:

I ove godine, treći put za redom u povodu svjetskog Dana učitelja 511 hrvatskih učitelja koji su proglašeni najboljima u školskoj godini 2020./2021. dobit će novčanu nagradu od 10 tisuća kuna. Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika  najbolje je izabralo na  temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Time Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, a nagrađenim učiteljima se online obratio ministar znanosti i obrazovanja  prof. dr. sc. Radovan Fuchs rekavši između ostalog:

„Ključno je jačanje kapaciteta učiteljske profesije uz privlačenje i zadržavanje najboljih u sustavu te sustavno poticanje razvoja učiteljskih potencijala. Jedna od ciljanih mjera kojima potičemo i nagrađujemo izvrsnost i inovativnost upravo je i nagrađivanje najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja, spremnih na cjeloživotno učenje i profesionalan razvoj.

Ovom prigodom želio bih čestitati najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima, a njih je 511, sa željom da zadržite otvorenost srca i uma te u djece i učenika nastavite razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha i intelekta. Pozdrav i zahvale idu i vašim ravnateljicama i ravnateljima, kolegicama, kao i članovima vaših obitelji koji su vam pomogli tijekom profesionalnog rasta i razvoja u najvrjednijoj misiji odgoja i obrazovanja.

Iznimno sam ponosan na izvrsne napore i trud uložen u realizaciju prošle školske godine, koja je unatoč pandemiji i potresu većim dijelom održana u učionicama. I provedena istraživanja pokazuju koliko je to pozitivno utjecalo na mentalno zdravlje djece i dobrobit učenika, ali i nastavnika. Siguran sam da ćemo zajedno učiniti sve kako bi i ovu školsku godinu naši učenici proveli u školskim klupama sa svojim vršnjacima, u zdravom i sigurnom okruženju.

Ispred nas su novi ciljevi, novi izazovi, prilagodbe nekim novim vremenima i zahtjevima društva. Nacionalni plan razvoja sustava obrazovanja koji izrađujemo predstavljat će upravo okvir za promjene i unaprjeđenje sustava na svim razinama. I u ostvarenju te zajedničke misije nastavljamo biti saveznici i suputnici“
naglasio je Fuchs.

Iskreno čestitamo najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2020./2021. te im želimo uspješan nastavak rada, osobito u ovim izazovnim vremenima. 

Cjelovitu čestitku ministra Fuchsa učiteljima možete pročitati na stranicama ministarstva OVDJE.

Video njegove čestitke pogledajte OVDJE.

Oznake: