Lumeni
ZAVRŠENA 5. OLIMPIJADA METROPOLA U ORGANIZACIJI MOSKVE
Zagrebački se učenici okitili medaljama
objavljeno: 22. prosinca 2020.
Napisao:

Da Hrvatska ima sjajne mlade informatičare na Olimpijadi metropola, koja je u organizaciji Moskve održana online, dokazali su još jednom učenici zagrebačke Petnaeste gimnazije Dorijan Lendvaj koji je dijelu informatičkog natjecanja osigurao drugo mjesto, a Patrik Pavić iz iste škole sedmo mjesto, osvojivši time zlatne medalje.

Rezultatima su, naravno, svi zadovoljni, a kratki komentar dao nam je Dorijanov otac i predsjednik Hrvatskog saveza informatičara Vlado Lendvaj:

„Ponovo se pokazalo da je informatika najjače što Hrvatska ima na polju znanstvenih olimpijada, a Patrick i Dorijan u bilo kom trenutku i na najtežim natjecanjima mogu upasti na neko od prva 3 mjesta. Znali smo da su izuzetno jaki, no nismo znali da će tako brzo skočiti u sam vrh, a njihovi najbolji rezultati tek dolaze. Prvo mjesto u blitzu, pojedinačno i ekipno drugo mjesto u olimpijskim zadacima na natjecanju takve razine predstavljaju vrhunski uspjeh.

Ukupno na 5. Olimpijadi metropola u Moskvi učenici iz Zagreba osvojili su tri zlata, dva srebra i tri bronce.

 I ostali učenici su bili izuzetno dobri, na ovo natjecanje dolaze ekipe iz zemalja koje nas obično na raznim obrazovnim ljestvicama ostavljaju daleko iza sebe, istočna Europa i istočna Azija, a ovdje su naši učenici pokazali da ne mora tako biti. Čestitke učenicima i svima zaslužnima za njihov uspjeh.“

Ukupno na 5. Olimpijadi metropola u Moskvi učenici iz Zagreba osvojili su tri zlata, dva srebra i tri bronce. Osim zlatnih Lendvaja i Pavića iz informatike, zlato je osvojio  i Grgur Premec iz fizike.

Iz matematike posrebrili su se Bernard Inkret i Ivan Vojvodić. Za brončane medalje izborili su se Vilim Branica iz fizike, te Olga Jerković Perić i Ana Jurčević iz kemije.

Ekipno,  na Olimpijadi metropla Zagreb se okitio srebrom.

Od osam učenika koji su nastupali, sedam ih je iz zagrebačke Petnaeste gimnazije: Dorijan Lendvaj, Patrik Pavić, Olga Jerković Perić, Grgur Premec, Vilim Branica, Bernard Inkret i Ivan Vojvodić, a Ana Jurčević iz Gimnazije Vladimira Preloga.

Oznake: