Lumeni
ODRŽAN MEĐUNARODNI TURNIR MLADIH PRIRODOSLOVACA
U ukupnom poretku hrvatska šesta s brončanom medaljom
objavljeno: 18. kolovoza 2021.
Napisao:

Na međunarodnom turniru prirodoslovaca hrvatski učenici postigli su dobre rezultate. Na turniru  IYNT 2021. koji se održao online od 11. do 15. kolovoza 2021, a čiji je domaćin bio Kazahstan, hrvatska ekipa u ukupnom je poretku zauzela šesto mjesto, osvojivši time brončanu medalju. 

Ekipa iz Hrvatske nastupila je u sastavu: Đurđica KOVAČIĆ (kapetanica), Borna SOUKUP, Mia ČMRLEC, Ema NOVAK, Stipe POPOVIĆ i Dominik ČONDIĆ BIJADER. Voditelji su bili: Andrea BELAMARIĆ i MARIN BELAMARIĆ.

Najbolji rezultat na turniru postigla je ekipa mladih prirodoslovaca Bugarske.

Međunarodni turnir prirodoslovaca još je jednom pokazao da se naši pojedini, najbolji učenici u određenim područjima, bez problema mogu nositi sa svjetskom konkurencijom. No, kad se pogleda prosječan rezultat koji naši školarci u prosjeku ostvarauju na različitim međunarodnim testiranjima onda su rezultati sasvim drukčiji i nisu zadovoljavajući.

Upućeni često upozoravaju da iza najuspješnijih uvijek stoje odlični mentori, nastavnici i roditelji, entuzijasti koji su spremni svoje vrijeme i novac uložiti u napredak učenika. Sustav, upozoravaju, na tome radi malo ili nimalo. [ Fotografija: Faceobook ]

Oznake: