Lumeni
ODRŽANA JE 34. MEĐUNARODNA INFORMATIČKA OLIMPIJADA 2022.
U Hrvatsku stižu dvije olimpijske zlatne i jedna brončana medalja
objavljeno: 12. kolovoza 2022.
Napisao:

I ove godine s 34. Međunarodne informatičke olimpijade (IOI 2022.) u Hrvatsku stižu dvije zlatne i brončana medalja.  Na tom najuglednijem natjecanju u informatici za učenike srednjih škola,  koje je ovih dan održano u Indoneziji,  osvojili su ih Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić te Matej Vojvodić.

Naši natjecatelji su, poput natjecatelja još dvadesetak zemalja, na informatičkoj olimpijadi u Yogyakarti sudjelovali online, dok su predstavnici ostalih zemlaja fizički došli u mjesto održavanja olimpijade, tako da možemo reći da je natjecanje organizirano hibridno. Razlog tome je još uvijek Corona.

Na 34. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi  sudjelovalo je 357 natjecatelja iz 87 zemalja, a kroz niz natjecanja da bi zastupali Hrvatsku izborili su se:

Patrick PAVIĆ, Dorijan LENDVAJ, Ivan JANJIĆ i Matej VOJVODIĆ.

Stručni voditelj reprezentacije bio je Ivan Paljak, a u organizaciji su još sudjelovali  Paula Vidas, Matej Ferenčević, Fran Babić i Nikola Dmitrović. Odgovorni voditelj i organizator ovog nastupa bio je Krešimir Malnar.

Svaku zemlju na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi zastupaju po četiri učenika, natjecanje se sastoji od rješavanja šest problemskih zadataka u dva dana.

ZLATNA MEDALJA

Dorijan LENDVAJ

♦ učenik 4. razreda XV. gimnazije, Zagreb ♦ 27 OSKARA ZNANJA ♦ sa 486.95 bodova, osvojio je 13. mjesto

Patrick PAVIĆ

♦ učenik 4. razreda XV. gimnazije, Zagreb ♦ 21 OSKAR ZNANJA ♦ sa 470 bodova i osvojenim 20. mjestom

BRONČANA MEDALJA

Matej VOJVODIĆ

♦ učenik 4. razreda Gimnazije Lucijana Vranjanina, Zagreb ♦ 4 OSKARA ZNANJA ♦ sa 256.39 bodova i zasluženim 91. mjestom

Oznake: