Lumeni
OSKAR ZNANJA ZA PROŠLU 2019./2020. ŠKOLSKU GODINU DODIJELIT ĆE SE 26. VELJAČE ONLINE
Kipić će dobitnicima stići poštom
objavljeno: 17. veljače 2021.
Napisao:

Dodjela Oskara znanja za školsku godinu 2019./2020., najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se 16 godina nagrađuju najbolji učenici i mentori osnovnih i srednjih škole te glazbenih i plesnih škola, pobjednici državnih i međunarodnih natjecanja  održat će se online 26. veljače ove godine.

Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje koja organizira natjecanja i dodjelu Oskara najavila je da će se u toj internetskoj dodjeli predstaviti posebni učenici i njihovi mentori. Oskar znanja dobit će 282 učenika osnovnih i srednjih škola te 192 mentora, a online dodjela prenosit će se putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja.

­ – U emisiji ćemo predstaviti više od 30 oskarovaca, njihove priče, planove, upoznati njihove profesore i posjetiti njihove škole iz različitih krajeva Hrvatske. Nastupit će mladi glazbenici, pobjednici državnog natjecanja glazbe i plesa iz Samobora, Poreča te sisačke Glazbene škole Frana Lhotke, koja je nastradala u potresu, a postala je simbol oporavka i obnove nakon razornoga potresa – kazala je Dubravka Brezak Stamać.

Skulptura Oskara znanja, rad učenice 3. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn iz Zagreba Chiare Cetušić, će biti dostavljena svim pobjednicima poštom u njihove škole. Skulptura predstavlja stablo s krošnjom ljudskoga mozga.

Kao što je poznato prošlogodišnje natjecanje održano je tek najesen pa su učenici osmih razreda ostali bez važnih bodova koji im služe za upis u željene srednje đškole, a donose ih pobjednička mjesta na državnim i međunarodnim natjecanjima. 

Prema riječima ravnateljice Brezak Stamać završni ovogodišnja natjecanja, koja su obuhvatila gotovo sto tisuća učenika, odvijaju se online i prema planu. Agencija za odgoj i obrazovanje organizira 36 natjecanja i smotri, 28 natjecanja iz predmeta i predmetnih područja te 8 smotri.

Svi učenici pišu u svojim školama, a u slučaju samoizolacije učenik će pristupiti online natjecanju. Agencija je uz postojeće upute donijela i dodatne upute za provođenja natjecanja  – rekla je ravnateljica  Brezak Stamać i dodala da se radi o najopsežnijim učeničkim natjecanjima u Europskoj uniji.

Organizacija natjecanja uvijek je bila golem posao, a pogotovo sada u vrijeme pandemije, istakla je.

Oznake: