Lumeni
ZAVRŠENA 25. JUNIORSKA BALKANSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA
Hrvatski učenici osvojili dva srebra i dvije bronce
objavljeno: 5. srpnja 2021.
Napisao:

Četiri medalje – dvije srebrene i dvije brončane osvojili su hrvatski osnovci na 25. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi JBMO 2021. koja se virtualno, zbog pandemije, održala  od 29. lipnja do 5. srpnja 2021. Zemlja domaćin bila je Moldavija.

Srebrenim medaljama okitili su se Fabijan CIKAČ učenik sedmog razreda zagrebačke Osnovne škole Kajzerica i osmaš Luka DUPLANČIĆ također zagrebački učenik iz Osnovne škole Dragutina Domjanića. Brončane medalje kući su odnijeli  Kristijan ŠIMOVIĆ učenik sedmog razreda Osnovne škole Lučko u Zagrebu te Nikola VUJICA učenik osmog razreda samoborske Osnovne škole Bogumila Tonija.

Osim njih na juniorskoj matematičkoj olimpijadi sudjelovali su i Marko HRENIĆ iz Osnovne škole Novi Marof i Lana MILANI iz riječke Osnovne škole Srdoči.

Voditelji reprezentacije bili su Ilko BRNETIĆ, Vlatko CRNKOVIĆ i Mea BOMBARDELLI.

Na Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi sudjelovalo je 128 natjecatelja iz 11 stalnih država članica te iz 11 gostujućih ekipa među kojima je bila i Hrvatska.

Na natjecanju uglavnom sudjeluju učenici stariji od 15 i pol godina, a hrvatska ekipa bila je među mlađima jer su u njoj bili isključivo osnovci. Hrvatski učenici na tom natjecanju sudjeluju od 2018. godine. Ove godine najuspješnija ekipa na natjecanju je bila iz Rumunjske. [Fotografija: Facebook]

Oznake: