Lumeni
ATCODER REGULAR CONTEST 117.
Dorijan Lendvaj osmi na japanskom natjecanju
objavljeno: 20. travnja 2021.
Napisao:

Hrvatski informatički olimpijac Dorijan LENDVAJ osvojio je osmo mjesto na japanskom natjecanju AtCoder Regular Contest 117.

Na tom natjecanju na kojem su sudjelovala 3.464 natjecatelja iz Japana i svih dijelova svijeta, ovaj učenik trećeg razreda XV. gimnazije osvojio je solidnih 2.700 bodova.

Konkurencija su mu bili drugi srednjoškolci, ali i studenti i IT profesionalci, koji su rješavali šet zadataka: God SequenceARC WreckerTricolor PyramidMiracle TreeZero-Sum Ranges2 i Gateau u nekom od velikog broja podržanih programskih jezika.

Isti broj bodova kao i on imali su svi natjecatelji između drugog do 15. mjesta, ali uz različito vrijeme na koje utječu i krivi unosi.
Na natjecanju je nastupio  još jedan anonimni hrvatski natjecatelj rođen 1998. godine koji je osvojio 1200 bodova i 281. mjesto. 
Natjecanje ima i ukupnu ljestvicu koja obuhvaća veći broj (ali ne sva, op.a.) natjecanja, a na kojem Lendvaj trenutno drži treće mjesto među hrvatskim natjecateljima i 244. sveukupno.

Prva dva natjecatelja su nekoliko godina stariji Domagoj BRADAČ i IVAN KATANIĆ, dok četvrto mjeto drži Dorijanov kolega iz XV. gimnazije PATRIK PAVIĆ.
Odličan je to rezultat koji potvrđuje Lendvajevu formu nekoliko dana prije Hrvatske informatičke olimpijade koja će se održati u nedjelju. Kao što se može vidjeti u rep.hr-ovom IT kalendaru, u petak, subotu i nedjelju su na rasporedu tri natjecanja koja ćemo popratiti: Hrvatska Logo olimpijada, Juniorska hrvatska informatička olimpijada i Hrvatska informatička olimpijada. [ IZ DRUGIH MEDIJA | rep.hr ]

Oznake: