Lumeni
VARAŽDINSKI CENTRI IZVRSNOSTI
Daroviti učenici i u vrijeme korone rade i uče bez prestanka
objavljeno: 18. prosinca 2020.
Napisao:

I sada u vrijeme korone, u vrijeme kada je gotovo sve  stalo, oni koji žele-hoće-i-znaju, oni imaju načine i kanale kako učiti i naučiti. Varaždinski Centar izvrsnosti zato ima desetke priča o radu s darovitim učenicima pod okriljem Varaždinske županije. Detalji se mogu pronaći na ovom linku.

I sada, primjerice,  bez prestanka aktivne su i rade ONLINE RADIONICE ROBOTIKE pod vodstvom prof. Ivice Kolarića. Polaznici Programa izvrsnosti iz robotike tako sada, umjesto subotom u školi, svakog utorka i srijede sjede ispred svojih računala i uz pomoć mentora Ivice  u virtualnoj učionici rade s materijalom kojeg su njihovi roditelji za njih preuzeli od voditelja programa.

Radionice su  zahtjevne, učenici moraju savladati on line komunikaciju, pratiti mentora, izrađivati konstrukcije i programirati, a ovo je prvi put da se i jedni i drugi susreću s ovakvim praktičnim radom.

Upravo zbog toga na varaždinskim online radionicama su obavezno dva ili tri predavača: jedan zadaje zadatke, a ostali pomažu onim učenicima koji sporije odrađuju zadano.

Online radionice iz robotike snimaju se s više kamera kako bi polaznici mogli vidjeti i mentora i rad na materijalu. Nakon svake radionice, polaznici korišteni materijal dostavljaju mentorima koji ga dezinficiraju i preslaguju za nove zadatke i radionice.

Oznake: