Lumeni
ZAVRŠEN NAJVEĆI SVJETSKI SKUP MLADIH ROBOTIČARA > ROBOCUPJUNIOR, BANGKOK, TAJLAND
ADI CRO team i Školska knjiga CRO team osvojili brončane medalje
objavljeno: 16. srpnja 2022.
Napisao:

Na najvećem svjetskom  natjecanju robotičara u ovoj godini  koje je održano u Bangkoku hrvatske ekipe i ovog su puta osvojile mjesto među najboljima – ADI CRO team  i Skolska knjiga CRO team kući se vraćaju s brončanim medaljama. To je nakon tri godine našim robotičarima bilo prvo natjecanje uživo. Zadnje suočavanje s najboljim svjetskim robotičarima imali su u Sydneyu 2019. godine.

U međuvremenu  sve ekipe su značajno napredovale, konkurencija je bila izrazito jaka, a iza naših ekipa ostali su predstavnici robotičkih sila – Japana i Kine.

Ispred nas u kategoriji Rescue Line su Iran i Njemačka, a u kategoriji Rescue Maze, na čelu su Njemačka i Mađarska. 

Uvjeti u kojima rade naši učenici i njihovi mentori teško se mogu mjeriti s konkurencijom čiji roboti vrijede i po nekoliko desetaka tisuća eura, dok su roboti naših natjecatelja imali kućišta printana na 3D printeru. 

U Bangkoku robotičari su se natjecali u 12 kategorija za 36 pehara, a dio njih kući u Hrvatsku ponijeli su i naši natjecatelji. Evo rezultata:

3. mjesto

KATEGORIJA Rescue Line

Skolska knjiga CRO team

1.] Borut PATCEV
2.] Juraj KOLARIĆ
3.] Franko PRIKRATKI
Mentori: Ivica KOLARIĆ i Ivan KOLARIĆ

3. mjesto

KATEGORIJA Rescue Maze

ADI CRO team

1.] Antonio DIJANIĆ
2.] Dora DIJANIĆ
3.] Ivan DIJANIĆ
Mentori: Jelka HRNJIĆ i Željko KRNJAJIĆ

Bitno je napomenuti da je bivše natjecatelje hrvatskih trofejnih ekipa, Mateja Novosada i Ivana Kolarića Svjetska RoboCup federacija imenovala za suce  i voditelje natjecateljskih kategorija, što je još jedno priznanje dugogodišnjem radu i postignutim rezultatima hrvatskih robotičara.

Oznake: