Aktualno
SVE VIŠE OSUDA NASILNIČKOG PONAŠANJA ANTIMASKERA U OŠ U KRAPINSKIM TOPLICAMA
Fuchs: Nećemo dopustiti ugrožavanje djece po školama
objavljeno: 11. rujna 2021.
Napisao:

Nakon što je u Osnovnu školu u Krapinskim toplicama uletjelo tridesetak „antimaskera“, što je žestoko župan  Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar nazvavši ih ruljom, oglasio se i ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

“Ono što se dogodilo u Krapinskim Toplicama je nedopustivo. Nemam ništa protiv da svatko ima svoje uvjerenje, da kod kuće spaljuje maske ili gas-maske, ali te svinjarije neće raditi po školama. Nećemo dopustiti da djeca koja idu u školu budu ugrožena”, istakao je ministar Fuchs, dodavši da je kontaktirana i socijalna služba te da u konačnici roditelju koji je organizirao upad u školu može biti oduzeto dijete ukoliko i dalje bude inzistirao na takvom ponašanju. Istakao je također da treba pojačati represivne mjere prema svima koji na takav način upadaju u škole. Iza prosvjeda, kako piše Zagorje.com stoji Kristijan Gaćina, otac jednog učenika koji pohađa tu školu.

Najoštriju osudu upada antimaskera u Osnovnu školu u Krapinskim toplicama uputio je predsjednik Sindikata „Preporod“ Željko Stipić.

Radovan Fuchs

– Jučerašnji organizirani vandalski  upad u osnovnu školu  Krapinske Toplice  30-ak izgrednika, „antimaskera“ –  zaslužuje sveopću osudu, strogo kažnjavanje organizatora i sudionika te brzu i  primjerenu reakciju prosvjetne vlasti i  ministra Radovana Fuchsa.

Osuda ovog nasilničkog izgreda  u javnosti treba  biti promptna i  sveopća, ne ostavljajući pri tom  nimalo prostora razumijevanju za postupanje izgrednika. Zato je važno za istaknuti kako se ovdje   nije radilo o nikakvom prosvjedu, nego isključivo o dobro organiziranom remećenju javnog reda i mira, te ugrožavanju  sigurnosti i duševnog zdravlja sviju onih koji su se u školi zatekli – stoji u priopćenju „Preporoda“ koje je potpisao Stipić.

Željko Stipić

_ Osim što već od ponedjeljka prosvjetna vlast treba u Krapinske Toplice uputiti stručnjake za pružanje psihološke pomoći  učenicima, a napose prvašićima koji su svjedočili nasilničkom ponašanju,  jako je važno da ministar Radovan Fuchs sa svojim suradnicima što prije posjeti školu i tako pruži  podršku  učenicima, roditeljima i svim radnicima OŠ Krapinske Toplice.

Ističe da „brzo i strogo mora biti kažnjeno ponašanje svih sudionika, a napose organizatora. Ako se pokaže točnom informacija da je ponašanje policajaca, koji su sudjelovali u intervenciji,  bilo neprofesionalno, odnosno da se na  ponašanje izgrednika zakašnjelo i mlako reagiralo, njihova se  odgovornost također mora  utvrditi i sve odgovorne primjereno kazniti – naglašava Stipić te nastavlja:

Sindikat Preporod, potaknut i ovim nemilim događajem,  još jednom upozorava na problem nedostatne sigurnosti u školama i poziva prosvjetnu vlast da učine više u stvaranju uvjeta kako bi škole zaista postale  mjesta nespojiva s bilo kojom vrstom  nasilničkog ponašanja – zaključuje Stipić u priopćenju upućenom javnosti.

Oznake: